Drone kopen? Hier moet je op letten

Een drone kopen doe je niet zomaar. Als je er eentje wilt zal je toch echt even wat onderzoek moeten doen. Drones zijn namelijk niet goedkoop en er zijn veel verschillende soorten te krijgen op de markt. En er zijn nog meer factoren waar je op moet letten. Om je op weg te helpen zullen wij enkele van deze factoren beschrijven. Veel mensen zijn namelijk erg enthousiast als zij hebben besloten en drone te willen aanschaffen en kunnen daardoor vaak niet wachten totdat zij eindelijk een keer met de drone kunnen vliegen. Dit zorgt er echter wel voor dat zij bij de aankoop erg ongeduldig zijn en daardoor enkel belangrijke punten over het hoofd kunnen zien. Daarom hebben wij ze hieronder nog eens voor je beschreven!

Heeft de drone een camera? Niet elke drone heeft deze namelijk standaard! Veel mensen willen beelden schieten vanuit de lucht, dus dan is dit erg belangrijk. Ook voor het vliegen zelf is het natuurlijk erg belangrijk dat je een camera op de drone hebt. Op sommige drones kun je een eigen camera monteren, zoals een GoPro, maar op andere zit er al een in of soms helemaal geen. Houd hier dus rekening mee als je opzoek gaat naar een drone. Het ligt natuurlijk voor de hand als het jou echt meer om het vliegplezier gaat, dat je eerder inboet op de camera, zodat je misschien een drone kunt aanschaffen die een langere accuduur heeft.

Daarnaast is het handig om te weten hoe je een drone moet verzekeren. Als je drone kapot gaat zal dit namelijk niet door elke verzekering worden gedekt. Ga dit dus even na bij je huidige inboedelverzekering bijvoorbeeld. Zo voorkom je dat je zelf voor de kosten moet opdraaien. Toch erg vervelend als je denkt overal voor gedekt te zijn, terwijl dit in werkelijkheid helemaal niet zo is.

Tot slot heeft niet elke drone hetzelfde aantal motoren. Let hier dus goed op. Er geldt hierbij eigenlijk een simpele vuistregel, namelijk: Hoe meer motoren de drone heeft, hoe stabieler deze is. Hij zal dus een stuk beter stil kunnen hangen in de lucht als de drone 6 motoren en propellers heeft in plaats van 4. Dit is natuurlijk ook erg belangrijk als jij je beelden zo steady mogelijk wilt hebben. Ga je puur voor het vliegplezier, dan zul je hier dus weer minder baat bij hebben.

Geef een reactie