Nvidia GeForce

Lekker gamen in de koude wintermaanden

De wintertijd is de ideale tijd om lekker warm in je huis te blijven en spelletjes te doen. Dit kunnen natuurlijk bordspellen zijn, maar de populariteit van het (online) gamen is er ook één om rekening mee te houden als je inkopen gaat doen voor Sinterklaas en Kerst. En als er dan (online) gespeeld gaat worden, dan is het weer belangrijk dat er een goede videokaart beschikbaar is. De Nvidia GeForce verhoogt het speelplezier aanzienlijk. En je scoort er als hulpSint of -Kerstman ook nog eens dikke punten mee!
Nvidia GeForce

Gewoon spelletjes doen is gezellig

Games spelen doe je meestal in je eentje. Nou ja, misschien met een online community, maar het nodigt niet echt uit tot het aangaan van een gesprek. Bordspelletjes daarentegen juist wel. Lekker met z’n allen rond de tafel zitten en een ouderwets potje risk of monopoly spelen geeft toch een aparte sfeer in huis. Tenminste, als het spelen van spellen niet standaard op een complete oorlog uitdraait. Mijn ouders gaven mijn broer en mij altijd één “duur” spel met Sinterklaas. Dit spel werd prompt de hele winter gespeeld. Op zaterdagavond en op zondagmiddag, vaste prik. Als we tenminste niet aan schaatsen of sleeën waren.

Legendarische sjoelwedstrijden

Uiteindelijk is er helemaal niet zoveel voor nodig om het gezellig te hebben met elkaar. Haal bijvoorbeeld die ouderwetse sjoelbak weer eens uit de trapkast. Even goed opwrijven en je kunt je scores bij iedere keer spelen zien verbeteren. Hartstikke leuk om met elkaar te doen. Nog leuker is het om teams te maken en wat op de overwinning te zetten. “Als wij winnen, koken jullie” of “Als wij winnen, ruimen jullie een week lang de vaatwasser in en uit”. Reken maar dat er ineens bloedfanatiek gespeeld zal worden. De donkere winteravonden en -middagen vliegen voorbij. Gezellig een muziekje op de achtergrond, hapjes en drankjes bij de hand en sjoelen maar!

Old fashioned klaverjassen, bestaat dat nog?

Vroeger (opoe spreekt…) was leren klaverjassen verplichte kost bij ons in huis. Je leerde er logisch van nadenken en meer dan twee minuten achter elkaar geconcentreerd te blijven. We zullen na het avondeten wat spelletjes gedaan hebben zeg! En later was zo’n beetje de eerste vraag bij ieder vriendje dat mee kwam: “kan je klaverjassen”. Volgens mij grijpen steeds meer mensen terug naar die “goede, oude” tijd. Want zeg nou zelf, met z’n allen rond de tafel is toch veel gezelliger dan in je eentje op je kamer zitten gamen?

Geef een reactie