Originele ideeën voor je polaroid foto’s

Veel mensen hebben tegenwoordig een polaroid camera. Met één druk op de knop komt je foto uit de camera rollen. Even geduld… en daar is je foto! Deze kleine fotootjes hebben een erg unieke uitstraling waardoor het leuk is om ze een bijzonder plekje te geven in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Om ze nou recht op de muur of in een fotoalbum te plakken is wel leuk, maar niet origineel. Lees daarom hier originele dingen om te doen met je polaroid foto’s.

1 – Op de koelkast

Op veel plekken kun je kleine magneetjes kopen die je aan één kant op kan plakken. De andere kant is magnetisch. Plak zo’n klein magneetje op de polaroidfoto zodat je die aan de koelkast kan hangen. Dit ziet er super leuk uit en is ook nog makkelijk te veranderen als je de huidige foto’s zat bent. Bovendien is het ook nog eens heel origineel.

2 – Achter je telefoonhoesje

Je hebt het vast eens gezien: iemand die een transparant smartphonehoesje zelf opleukt door er dingen op te plakken of achter te doen. Vaak doen mensen er een sticker op, maar wat dacht je van een polaroidfoto? Zo heb je altijd een herinnering bij je, die je ook makkelijk kan verwisselen voor een andere. En het ziet er ook nog eens leuk uit. Haal dus snel een transparant telefoonhoesje in huis en klaar is kees.

3 – Plakboek

Ja, een fotoalbum wordt vaak gebruikt om (polaroid)foto’s in te bewaren. Maar een plakboek is anders: je kan spelen met allerlei dingen. Plak hem bijvoorbeeld vol met stickers en plak bij die ene foto van vakantie een bijbehorend bonnetje die je bewaard hebt. Ook gedroogde bloemetjes of vreemde muntjes kunnen erin. Je kan bij de foto’s tekenen en schrijven wat je wil. Zo is het boek meer dan alleen een paar foto’s en zijn de herinneringen nog groter.

4 – Aan een touwtje

Misschien is deze minder origineel, wellicht heb je deze wel eens gezien. Het staat echter wel heel leuk om een touwtje aan de muur te hangen en met kleine wasknijpertjes of andere haakjes de foto’s op te hangen. Om het wat speelser te maken kun je ook andere decoratieve dingen aan het touwtje hangen. Het is makkelijk en ziet er toch erg gezellig en leuk uit.

Geef een reactie